چالش‌هاي پساتحريم

  

با توافق ایران و قدرت‌های جهانی در سال ۱۳۹۴ و امیدواری به حذف موانع ایجاد شده پیش‌روی اقتصاد ایران در قالب تحریم‌های ظالمانه، توجه به چالش‌های اقتصادی کشور در شرایط پساتحریم به عنوان یکی از محورهای کنفرانس امسال در نظر گرفته شد و با دعوت از سه تن از دانش‌آموختگان دانشگاه به این موضوع پرداخته خواهدشد. در این کنفرانس از سه منظر ظرفیت‌های مورد نیاز در مدیریت کلان کشور، الزامات دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار و همچنین چالش‌های صنعت برق به موضوع فوق ‌پرداخته می‌شود.

چالش‌های اداره کشور با تأکید بر مشکلات اقتصادی

سخنران: دكتر محمدعلی نجفی

علیرغم 37 سال تلاش مردم ایران برای عبور از تنگناها و مشکلات و دستیابی به شرایطی در خور شأن تاریخی، فرهنگی و اقتصادی این ملت، هنوز هم اداره کشور با چالش‌های بزرگ و دشواری مواجه است که برخی از آنها در مرز بین چالش و بحران قرار دارد و در صورتیکه برای مواجهه درست با آنها برنامه‌ریزی اساسی صورت نپذیرد، ممکن است دولت، نظام و نهایتاً کشور را با مخاطرات جدی روبرو سازد.برخی از این چالش‌ها را می‌توان به طور خلاصه برشمرد: در حیطه مسایل اجتماعی مشکلاتی چون اعتیاد، بیکاری، حاشیه‌نشینی، فساد سازمان یافته و ... ، در حیطه مباحث زیست محیطی موضوعاتی چون کمبود منابع آب، تخریب بی‌رویه محیط زیست، پدیده‌های طبیعی و انسان‌ساز آزار دهنده همچون سیل و ریزگردها و مانند آنها، در حیطه مسایل اقتصادی چون ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی، بحران مالی در نظام بانکی کشور، رکود عمیق اقتصادی، حجم بالای هزینه‌های دولتی در عین کیفیت پایین و ناکارآمدی آن و ... و در حیطه مسایل سیاسی، عدم شکل‌گیری گفتمان سیاسی بر اساس منافع ملی و خلأ وجود احزاب و نهادهای مدنی سیاسی و ... .در این سخنرانی ضمن اشاره به اعداد و ارقامی در ارتباط با هر یک از چالش‌های مهم کشور، اشاره‌ای به فضای بین‌المللی مثبت پس از توافق برجام و ضرورت استفاده از این موقعیت خواهد شد.

ملاحظاتی درباره دستیابی به رشد شتابان و پایدار اقتصادی در شرایط پسا تحریم

سخنران: دكتر سيدمهدي بركچيان

چكيده: نگاهی تاریخی به تحولات رشد اقتصادی کشور نشان می‌دهد که تغییرات بزرگ و ساختاری در اثر انقلاب و جنگ تحمیلی، رشد بلندمدت اقتصاد کشور را با افت قابل ملاحظه‌ای نسبت به رشد بلندمدت در سال‌های پیش از انقلاب مواجه کرده است. به نظر می‌رسد تحولات یک دهه اخیر، بار دیگر به افت دیگری در رشد بلندمدت کشور منجر شده است بگونه‌ای که حتی با نرخ‌های رشد دو رقمی سرمایه‌گذاری هم احتمالا تولید بالقوه کشور سالانه حدود 3 درصد رشد خواهد کرد. تحولات بین‌المللی نیز نشان می‌دهد که دوره رشدهای بالای اقتصادی در سطح بین‌المللی سپری شده که این موضوع نیز امکان رشد شتابان را سخت‌تر کرده است. مجموعا به نظر می‌رسد دستیابی به رشد شتابان و پایدار جز از طریق تجدیدنظر سریع در پارادایم مدیریت اقتصاد کشور، اصلاحات ساختاری عمیق، و جذب قابل توجه سرمایه‌گذاری خارجی امکان‌پذیر نباشد.

 دریافت اسلایدهای سخنرانی

صنعت برق در افق پیش رو، سئوالات و مطالعات

سخنران: دكتر محمدصادق قاضي‌زاده

چكيده: صنعت برق در افق پیش رو، با فرض تسهیل فضای اقتصادی کشور، تسهیل تحقق رشد اقتصادی هدف‌گذاری شده در برنامه‌های توسعه برای بخش‌های مختلف و مقررات زیست‌محیطی با سئوالات مهمی مواجه خواهد شد. تشخیص سئوالات دقیق و سازماندهی مناسب برای تدارک پاسخ‌های مناسب به این سئوالات مهم‌ترین رکن سیاستگذاری کارامد برای استفاده بهینه از منابع موجود و فرصت‌های در پیش رو در جهت تامین الزامات رشد اقتصادی هدفگذاری شده است. این ارائه تلاش خواهد کرد تا زمینه شکل‌گیری سئوالات فوق و چگونگی حرکت به سمت انجام مطالعات مناسب برای پاسخ به این سئوالات را فراهم نماید و در فرصتی که در اختیار خواهد داشت به طرح برخی از فرصت‌های توسعه کسب و کار در افق پیش رو بپردازد. 

 دریافت اسلایدهای سخنرانی